Ruotsiin ruokaostoksille? Hintataso selvästi Suomea edullisempi

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomessa on huomattu Ruotsin kruunun arvon olevan matalampi suhteessa euroon. Tämä näkyy myös ruokakaupan hinnoissa, ja tästä syystä yhä useampi suomalainen suuntaa ruokaostoksille Ruotsiin. Etenkin lihatuotteet, alkoholi ja kahvi on edullisempia kuin Suomessa.

Maasta löytyy useita halpaketjuja. Ruotsissa voi tehdä edullisia ruokaostoksia esimerkisi Lidlissä, Willy’sissä, ICA Maxissa, ICA Supermarketissa, Coopissa ja Hemköpissä. Toisin sanoen Ruotsiin kannattaa mennä omalla autolla ja kierrellä ruokakaupoissa Systembolagetin, eli paikallisen Alkon lisäksi. Suomessakin on usein tarjouksia, jotka kilpailevat ruotsalaisen hintatason kanssa, mutta naapurimaan alkoholi ja sokeriverotetut tuotteet ovat lähtökohtaisesti puolet suomalaisia tuotteita halvempia.

Toinen kannattava matkakohde on IKEA, jossa on niin ikään suomalaisia huonekaluliikkeitä edullisemmat hinnat. Esimerkiksi suurissa hankinnoissa, kuten keittiöissä, voi säästää reilusti. Eteläisessä naapurimaassamme Virossa on puolestaan huomattavasti aiempaa kalliimpi hintataso, eikä siellä shoppailua enää nähdä yhtä paljon kuin ennen.