Youtube aloitti Playables-pelien julkisen testaamisen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtuben uutisoitiin taannoin suunnittelevan pelien lisäämistä palveluun. Nyt projekti on edennyt, sillä Googlen omistamassa palvelussa on aloitettu Playables-pelien julkinen kokeileminen.

Playables-pelejä testattiin kesällä yhtiön sisäisesti. Nyt Youtube on paljastanut, että rajoitettu määrä palvelun käyttäjiä pääsee myös kokeilemaan pelejä. Kokeiluun mukaan päässeiden käyttäjien kotisyötteeseen ilmestyy erillinen Playables-osio.

Playables-pelejä voi pelata suoraan sekä Youtuben selainversiossa että älypuhelimilla. Youtube ei ole paljastanut, minkälaisia pelejä kokeilussa on mukana. Googlen sisäisessä kokeilussa pelattavana oli ainakin Stack Bounce -niminen peli, jossa pelaajan tehtävänä on murskata tiilejä pallolla Breakout ja Arkanoid -pelihalliklassikoiden tyyliin.