Ajoneuvovero laskutetaan pian sähköisesti – toimitetaan e-laskuna tai Suomi.fi-viestillä

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom lähettää vuosittain noin 7,5 miljoonaa ajoneuvoverolippua. Mikäli saat ajoneuvoverolipun vain paperisena, mutta sinulla on käytössä Suomi.fi-viestit, saat 1. marraskuuta alkaen ajoneuvoverolipun ainoastaan Suomi.fi-viesteihin. Paperisen version lähettäminen lopetetaan.

– Paperisten laskujen lähettäminen maksaa yhteiskunnalle vuosittain yli neljä miljoonaa euroa. Tavoitteena on saada mahdollisimman moni asiakkaista käyttämään sähköisiä palveluita, esimerkiksi e-laskua tai Suomi.fi-viestejä. Jokainen sähköisesti toimitettu ajoneuvoverolippu säästää paitsi kustannuksia, myös ympäristöä, toteaa erityisasiantuntija Antti Mört.

Marraskuusta lähtien ne asiakkaat, jotka ovat tähän saakka saaneet ajoneuvoveroliput perinteisenä paperipostina ja joilla on jo käytössä Suomi.fi-viestit, saavat ajoneuvoveroliput sekä muut ajoneuvoverotukseen liittyvät asiakirjat ainoastaan Suomi.fi-viesteihin. Jos tilaa ajoneuvolipun e-laskuna, verolippu toimitetaan Suomi.fi-viestien sijaan suoraan verkkopankkiin.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.