Mitä ihmettä? Afrikkalainen servaalikissa löytyi Kanadasta – tutkijat ihmeissään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Servaali on Afrikassa luonnonvaraisena elävä kissaeläin. Koska servaaleja pidetään joko luvallisesti tai laittomastai lemmikkeinä, nähdään niitä toisinaan irrallaan erikoisissakin paikoissa.

Kanadan Nova Scotian pääkaupungissa Halifaxissa tehtiin taannoin havaintoja erikoisesta kissapedosta. Paikalliset rankkurit ja vapaaehtoiset ottivat lopulta kiinni irrallaan olleen servaalin. CTV-uutissivuston mukaan kissaeläin on parhaillaan eläinlääkärin tarkastettavana.

Servaalin pitäminen lemmikkinä on kielettyä Nova Scotiassa. Kissaeläin tulee todennäköisesti saamaan uuden kodin sille sopivammasta paikasta, kuten eläintarhasta tai villieläinsafarilta. Servaalin omistajaa ei ole onnistuttu tavoittamaan.

Tapaus sai huomiota eksoottisesta kissasta kuvatun viraalivideon ansiosta. Halifaxissa sijaitsevassa naapurustossa kuvatulla videolla servaali kohtaa ulkona liikkuessaan kotikissan.