Suomi jää pois joukkuevoimistelum MM-kisoista – syynä Venäjän mukanaolo

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Voimisteluliitto on tiedottanut Suomen jäävän pois marraskuussa Kazakstanissa järjestettävistä joukkuevoimistelun MM-kisoista. Kilpailua boikotoidaan, sillä mukana on joukkueita Venäjältä ja Valko-Venäjältä.

Voimisteluliiton hallitus teki päätöksen pois jättäytymisestä kokouksessaan syyskuun alussa. Kilpailusta jää Suomen lisäksi pois myös muita Euroopan maita. Boikotoivien valtioiden joukossa on muun muassa Viro.

Voimisteluliiton tiedotteen mukaan Kansainvälisen joukkuevoimisteluliiton IFAGGin hallitus ei ole tehnyt päätöstä venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden sulkemisesta kilpailuista. Sen sijaan kilpailun järjestävä maa päättää itse, salliiko se maiden joukkueiden osallistumisen. Kazakstan salli Venäjän ja Valko-Venäjän mukanaolon.

– Tässä tilanteessa emme voineet tehdä muuta kuin jättäytyä pois kilpailuista. Tilanne on erittäin valitettava urheilijoidemme kannalta, jotka ovat harjoitelleet ja valmistautuneet MM-kilpailuihin koko vuoden, kertoo tiedotteessa Voimisteluliiton puheenjohtaja Kaisa Vikkula.