Karhuperhe käpälöi riistakameroita – tilanteet koostettiin videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Minnesotassa on havahduttu erikoiseen ongelmaan. Paikallisella karhuperheellä on tapana käpälöidä luontoon asetettuja riistakameroita tutkijoiden hämmästykseksi.

Voyageurs Wolf Project -hankkeen tavoitteena on tutkia Minnesotan alueen susien käyttäytymistä muun muassa kameroiden avulla. Luonnossa liikkuu karhuemo ja sen kolme poikasta, jotka eivät vaikuta olevan innoissaan kameroista. Karhuperhe on nimittäin liikutellut kameroita jo useaan otteeseen lyhyen ajan sisällä.

– Karhuemo on kouluttanut kolme poikastaan todellisiksi kameroiden kauhuiksi, jotka tulevat terrorisoimaan jokaista löytämäänsä riistakameraa vuosien ajan. Tämä jengi käpälöi kahta kameraamme syrjäisellä majavalammella viitenä eri kertana yhden vuoden aikana, koostevideon tilanteista jakaneen Voyageurs Wolf Projectin Youtube-kanavalla kirjoitettiin.