12-vuotias pelasti miehen hengen – televisiosarja opetti elvyttämään

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

12-vuotias poika on noussut otsikoihin pelastettuaan käyttäytymisterapeuttinsa hukkumiselta. Floridalainen poika kertoi oppineensa toimimaan tilanteessa Netflixin suositun Stranger Things -sarjan ansiosta.

Jason Piquette oli ollut uimassa Austen MacMillanin kodin takapihan uima-altaassa, kun hän ei yhtäkkiä enää noussutkaan pintaan. Austen ymmärsi jonkin olevan pielessä ja syöksyi apuun. Hän nosti Jasonin ylös altaasta ja hälytti apua.

Ensihoitajien ollessa matkalla Austen alkoi elvyttämään Jasonia. Poika kertoi ABC News -uutissivustolle oppineensa painelu-puhalluselvytystä Stranger Things -sarjasta. Hetken päästä Jason virkosi.

Pojan ja tämän pelastaman terapeutin perheet kertoivat toivovansa tapauksen toimivan muistutuksena kahdesta tärkeästä asiasta, elvytystaitojen opettelusta ja hätänumeroon soittamisesta. Monilla älypuhelimilla on mahdollista soittaa hätänumeroon, vaikka laite olisikin lukittu. Juuri tämän ominaisuuden ansiosta apu saatiin paikalle nopeasti.