Kaahari rikkoi kyseenalaisen ennätyksen – Turku-Helsinki-moottoritiellä 240 km/h

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisi mittasi viikonloppuna tien päällä rajuja ylinopeuksia. Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan Turku-Helsinki-moottoritiellä rikottiin jopa kuluneen kauden kyseenalainen nopeusennätys.

Poliisi tapasi moottoritiellä Night Cruising -tapahtumaan ajaneen kuljettajan, jonka nopeus oli 243 km/h. Alueen nopeusrajoitus on 120 kilometriä tunnissa. Ajonopeuslukema oli polisiin mukaan kesän suurin mitattu nopeus.

Myös Kirkkonummen Porkkalantiellä kaahattiin ennätyslukemaa. Sunnuntai-iltana kaksi moottoripyöräilijää ajoi poliisin mukaan peräkkän 183 kilometrin tuntivauhdilla. Alueen nopeusrajoitus on 60 km/h.

Myös eräs 17-vuotias nuori syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja paljastinlaiterikkomukseen. Poliisi takavarikoi häneltä ajokortin ohella tutkanpaljastimen. Yhteensä viikonlopun aikana todettiin Länsi-Suomen poliisin mukaan 15 törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista.