Valtatielle ilmestyi kymmenien kilometrien keltainen viiva – alkuperä mysteeri

Autot · Tim Isokivi

Floridassa on ihmetelty valtatielle ilmestynyttä ja autoilijoiden keskuudessa hämmennystä herättänyttä keltaista viivaa. Viivalla on pituutta jopa 37 kilometrin edestä.

Keltainen viiva huomattiin Interstate 95 -valtatiellä Jacksonvillessä ensi kertaa perjantaina. Kaistalta toiselle kulkevan maaliviivan paksuus vaihtelee. Viivan pelätään hämäävän erityisesti autojen itseohjaavia järjestelmiä ja aiheuttavan näin ollen onnettomuuksia.

Maaliviiva päättyy St. Augustinessa sijaitsevan Acme Barricades -yrityksen parkkipaikalle. Paikallisen News4Jax-uutiskanavan mukaan tietyöpalveluita tarjoava yritys ei ole vastannut maaliviivaa koskeviin kysymyksiin.

Yhdysvaltojen liikenneministeriö tutkii parhaillaan tapausta. Tavoitteena on selvittää, kuka tempauksen taustalla on. Maaliviiva tullaan siivoamaan kadunlakaisukonetta käyttäen.