Venetsiaan tulossa pääsymaksu turisteille

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venetsia on aloittamassa ensi vuonna kokeilun, jonka tarkoituksena on hillitä matkailijoiden määrää historiallisissa kohteissa. Matkailijoilta peritään pääsymaksu Venetsian historiaalisessa keskustassa vierailusta.

Pääsymaksu Venetsian vanhaan kaupunkiin tulee olemaan viisi euroa. Maksua ei peritä alle 14-vuotiailta, työmatkalaisilta eikä niiltä, joilla on toinen koti kaupungissa. Maksulta voi myös välttyä yöpymällä kaupungissa hotellissa vähintään yhden yön.

Venetsian Pormestari Luigi Brugnaro kertoi sosiaalisessa mediassa pääsymaksun tavoitteena olevan suojella Venetsian vanhaakaupunkia massaturismilta. Noin 7,6 neliökilometrin kokoisessa Venetsian historiallisessa keskustassa vierailee vuosittain miljoonia turisteja.

Kokeilun tarkka alkamispäivämäärä ei ole toistaiseksi tiedossa. Se tulee kuitenkin kaupungin tiedotteen mukaan ajoittumaan viikonlopuille kevään ja kesän vilkkaimpien turistisesonkien aikana.