Happoradio jäi tauolle – Aki Tykki julkaisi soolokappaleen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomirock-yhtye Happoradion paljastettiin taannoin vetäytyvän telakalle. Yhtyeen laulaja ja perustajajäsen valmistelee parhaillaan sooloalbumia, josta on nyt saatu esimakua Satulinna, Satumaa -singlen muodossa.

Tykki kertoo tiedotteessa haaveilleensa jo pitkään soololevyn tekemisestä. Ajatus kypsyi hiljalleen syksyllä 2021, ja lopullisen päätöksen sen tekemisestä muusikko teki uudenvuodenyönä 2022. Tykin mukaan Happoradio ei ole kuitenkaan lopettamassa.

– Ilmoitin asiasta yhtyetovereilleni, jotka alkuhämmennyksen jälkeen taisivat ymmärtää ja ehkä hyväksyäkin syyni ja ratkaisuni. Alusta asti oli selvää, etten halua hajottaa yhtyettä. Bändin kanssa sovimme jo silloin, että julkaisemme akustisen kokoelmamme syksyllä 2022 ja rundaamme kesän 2023 loppuun, jonka jälkeen jäämme tauolle ja työstän sooloani, Tykki kertoi tiedotteessa.

Aki Tykin tulevan sooloalbumin tuottajana toimii Jonas Olsson. Levy julkaistaan helmikuussa 2024.