Microsoft haaveilee Nintendon ostamisesta – asia paljastui vuotaneessa asiakirjassa

Digi Pelit · Tim Isokivi

Microsoft on halunnut jo pitkään ostaa japanilaisen pelijätti Nintendon. Asia paljastui yhtiön julkisuuteen päätyneissä asiakirjoissa. Asiakirjat vuotivat Yhdysvaltojen kauppakomission ja Microsoftin välisen oikeudenkäynnin yhteydessä.

Asiakirjat sisälsivät Microsoft Gamingin toimitusjohtaja Phil Spencerin ja markkinointijohtaja Takeshi Numoton välisen sähköpostikeskustelun vuodelta 2020. Siinä ilmenee, että Microsoft tavoittelee Nintendon ostamista. Kauppoja kuvaitiin pitkän aikataulun suunnitelmaksi.

– Nintendo on tärkein tavoitteemme pelikentällä, ja pelit ovat todennäköisin polkumme merkittävyyteen kuluttajien keskuudessa, Spencer kirjoitti.

– Olen käynyt lukuisia keskusteluja Nintendon johtoportaan kanssa tiiviimmästä yhteistyöstä. Uskon, että jos jollain yhdysvaltalaisyhtiöllä olisi mahdollisuudet Nintendon kanssa, olisimme parhaassa asemassa, toimitusjohtaja kertoi.

Kotaku-sivuston mukaan asiakirjassa keskusteltiin myös Microsoftin yrityksistä ostaa somepalvelu TikTok. Teknologiajätti oli kiinnostunut myös Warner Bros. Interactive -yhtiön ostamisesta.