Bussiyhtiö Flixbus aikoo laajentaa Suomessa – suunnitelmissa kymmeniä kohteita

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksalainen bussiyhtiö Flixbus aloitti tänä vuonna toimintansa Suomessa. Yhtiö avasi heinäkuussa suoran bussiyhteyden Vaasasta Puolan Varsovaan. Nyt Flixbus on kertonut suunnitelmistaan laajentaa toimiaan Suomessa.

Yhtiön tavoitteena on avata ensi vuonna Suomessa reitit jopa 20 kohteeseen. Mahdollisia lähtöpaikkoja, pysähdyspaikkoja ja määränpäitä ei kuitenkaan ole vielä paljastettu.

Flixbusin tiedotteen mukaan matkustajamäärätavoite Suomen reitillä saavutettiin ensimmäisen toimintakuukauden aikana. Yhtiön ensimmäinen Suomen reitti kulkee Vaasasta Närpiön, Porin, Rauman, Raision, Turun, Salin ja Espoon kautta Helsinkiin ja siitä lauttalla Talliinnaan. Matka Vaasasta Puolaan kestää kokonaisuudessaan noin 28 tuntia.

Vuonna 2013 perustettu Flixbus operoi yhteensä 40 maassa. Bussireittiöäoperoi liettualainen kuljetusalan yhtiö Ollex. Tallinnan ja Suomen välisestä lauttamatkasta vastaa Tallink.