Perättömät juoruista rikosilmoitus Etelä-Karjalassa – pakettiauton kuljettajan väitettiin houkuttelevan lapsia

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliiisi tiedottaa saaneensa rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta, joka liittyy Etelä-Karjalan someryhmissä levinneisiin huhuihin. Verkossa levisi kuvia valkoisesta pakettiautosta, jonka kuljettajan väitettiin houkutelleen lapsia kyytiinsä.

Poliisin mukaan someryhmissä kuuman käyneissä keskusteluissa pakettiauton kuljettajan kerrotaan yrittäneen saada lapsia mukaansa karkkia tarjoamalla. Keskustelupalstoilla jaettiin kuvia tapaukseen liittymättömän henkilön valkoisesta autosta.

– Meille on kirjattu Lappeenrannassa rikosilmoitus kunnianloukkauksesta. Henkilön kunniaa on loukattu kirjoittamalla aiheettomasti Facebookin-ryhmään väittäen, että hänen autonsa liittyy tapaukseen, jossa lapsia on yritetty houkutella autoon karkkia tarjoamalla kertoo rikoskomisario Liisa Kunnas Kaakkois-Suomen poliisin tiedotteessa.

Poliisi muistuttaa perättömiä tietoja julkaisevien voivan joutua syytteeseen rikoksesta. Sosiaaliseen mediaan kirjoittelua tehokkaampi tapa on ilmoittaa epäillyistä välittömästi poliisille. Näin ei oltu toimittu Lappeenrannan valkoisen pakettiauton tapauksessa.

– Mikäli joku yrittää houkutella autonsa kyytiin karkin, tai muun viattomalta kuulostavan asian tiimoilta, kannattaa poistua turvallisen välimatkan päähän ja ilmoittaa asiasta välittömästi yleiseen hätänumeroon 112. On tärkeää opettaa lapsia yleisen hätänumeron käytöstä, Kunnas ohjeistaa.

Poliisin mukaan edellä mainittujen ohjeiden lisäksi ylös voi ottaa auton ja houkuttelijan tuntomerkit. Tärkeintä on kuitenkin ohjeistaa lasta ja nuorta ottamaan välimatkaa houkuttelijaan ja kertomaan tapahtuneesta välittömästi vanhemmille tai muulle luotettavalle aikuiselle.