Kanavat-ominaisuus Whatsappiin myös Suomessa – tästä on kyse

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Whatsapp-pikaviestisovelluksen paljastettiin taannoin saavan uuden ominaisuuden. Kanavat on palvelun uusi yhteisöominaisuus, joka on tullut jo tutuksi Telegram-pikaviestisovelluksen käyttäjille.

Kanavat on suunniteltu yksisuuntaiseen viestintään. Sen avulla esimerkiksi järjestöt, viranomaiset ja urheiluseurat voivat lähettää tekstiä, valokuvia, videoita ja muuta sisältöä seuraajilleen. Kanavat eroavat esimerkiksi ryhmäkeskusteluista sillä, että vain ylläpitäjillä on mahdollisuus jakaa niissä viestejä.

Kanavat löytyvät Whatsappin Päivitykset-välilehdestä. Kanavan muut seuraajat eivät näe, mitä muita kanavia kukin käyttäjä seuraa. Kanavan ylläpitäjällä on myös mahdollisuus päättää itse siitä ketkä heitä seuraavat.

Toistaiseksi omia kanavia voivat luoda vain tietyt toimijat. Whatsappin blogin mukaan tulevien kuukausien aikana kuka tahansa voi kuitenkin perustaa omia kanaviaan. Whatsapp laajensi ominaisuuden syyskuussa maailmanlaajuiseksi, minkä myötä Kanavia päästään käyttämään myös Suomessa.