Juuri nyt: Porissa valtava vesivuoto – pyykin pesua ei suositella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Porissa on maanantaina ongelmia vedentulossa. taustalla on Karjanrannassa maanantaiaamuna tapahtunut suuri vuoto runkovesijohdossa. Vuoto heikentää veden painetta koko kaupungissa.

Vuodon yhteydessä vettä tulvi runsain määrin Veturintallinpolun ja Karjarannantien väliselle alueelle. Satakunnan pelastuslaitoksen mukaan tapauksesta ei koitunut vaaraa ihmisille. Vesi aiheutti lievää ajohaittaa, mutta liikenne ei ollut kokonaan poikki.

Porin Veden mukaan paineen vaihtelu voi aiheuttaa veden värjäytymistä. Se ei ole terveydelle vaarallista. Vesilaitos kuitenkin suosittelee välttämään pyykin pesua maanantain aikana. STT:n mukaan vuodon uskotaan aiheutuneen putkiston normaalista kulumisesta. Porin Vesi on ottanut käyttöön Lukkarinsannan varavesilaitoksen.