Ruoan tuoksu houkutteli linnut pulaan – lokkeja pelastettiin ruokaöljystä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ruoantähteiden perässä olevat eläimet voivat joutua yllättäviinkin ongelmiin. Yhdysvaltojen Massachusettsissa pelastettiin taannoin joukko lokkeja, jotka olivat päätyneet käytettyä ruokaöljyä sisältävään tynnyriin.

Yhteensä 24 lokkia oli päätynyt ruokaöljyä kuljettaneeseen rekkaan friteeratun ruoan hajun houkuttelemina. Lintujen höyhenet joutuivat öljyn peittämiksi, eivätkä ne päässeet enää lentoon. Osa lokeista ei selvinnyt tilanteesta.

Pelastetut linnut toimitettiin New England Wildlife Center -eläinsuojeluyhdistyksen hoidettavaksi. Lintujen ruokkimisen ja rauhoittumisen jälkeen edessä oli mittava puhdistusoperaatio, jossa ruokaöljy pestiin pois lokkien höyhenistä.

– Öljyisen linnun peseminen on kovaa työtä. Yhden linnun pesemisessä voi kestää jopa tunti, eläinsuojeluyhdistyksen Facebook-julkaisussa kerrottiin.