Juuri nyt: Vaarallisen aineen onnettomuus Tuusulassa – koulu ja päiväkoti tyhjennettiin varotoimenpiteenä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kuorma-auton tavaratilasta on vuotanut suolahappoa ulos Kolsantiellä Jokelassa. Kyse on vaarallisen aineen onnettomuudesta ja alueelle on annettu vaaratiedote. Kolsan koulu ja päiväkoti tyhjennetään varotoimenpiteenä. Alueen muilla päiväkodeilla ja kouluilla ei ole vaaraa.

– Tuusulan kunta tekee varotoimia. Välitöntä vaaraa ei ole kouluissa tai päiväkodeissa, kunnasta tiedotetaan.

Päiväkodin lasten vanhempia on kehotettu noutamaan lapsensa. Kolsan päiväkotiin pääsee eteläsuunnasta Tiilimestarinkujaa pitkin. Poliisi ohjaa liikennettä. Sellaiset lapset, joita huoltajat eivät pääse hakemaan, siirretään Notkopuiston päiväkotiin kello 13:00 alkaen. Päiväkodissa olevat lapset ja oppilaat ovat nyt suojautuneet sisätiloihin, ja ilmanvaihto on kytketty pois. Tiloista voi kävellä pois autoihin tai busseihin. Pelastustoimi on paikalla ja opastaa.

Koululaisten vanhempia kehotetaan noutamaan lapsensa Pertun koululta, jonne heidät siirretään busseilla. Pertun kouluun pääsee ajamaan Kouluraittia pitkin, koulun osoite on Kouluraitti 16.

Vaara-alue on noin 150 metriä Kolsantieltä pohjoiseen. Alue on evakuoitu, eikä sillä tule liikkua. Jokelantie on suljettu liikenteeltä Ridasjärventieltä Tammistontiehen asti. Ridasjärventien pohjoispuoli on alue, jota tulee välttää radan länsipuolella. Pelastusviranomaiset ja poliisi varmistavat, että vaara-alueelle ei pääse. Tuulensuunta on pohjoiseen. Tilannetta seurataan koko ajan.

Yläkoululaisten koulutie kotiin turvataan. Viranomaiset ovat eristäneet vaara-alueen. Pelastuslaitos suorittaa kohteessa vaarallisen aineen torjuntatoimia. Liikenne on katkaistu Kolsantiellä ja Jokelantiellä. Poliisi ohjaa liikennettä.

– Välitöntä vaaraa ei ole, mutta pelastusviranomaiset näkevät tarpeellisena tyhjentää tilat. Viranomaiset varautuvat tuulen suunnan mahdolliseen muuttumiseen.