Kaikkien aikojen huonoimmat lahjat listattiin – älä anna näitä lahjaksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viimeistään loppusyksystä alkaa joululahjojen suunnittelu. Pitkin vuotta juhlitaan kuitenkin lukuisia merkkipäiviä, kuten syntymäpäiväjuhlia tai naimisiinmenoa. Nyt on toteutettu kysely, jossa 2.000 aikuista listasi huonoimmat lahjat. Vastausten perusteella noin 75 prosenttia ihmisistä saa vuosittain keskimäärin seitsemän lahjaa, joita he eivät käytä koskaan.

Vastausten perusteella huonoimmat lahjat tulevat ystäviltä, lapsilta tai työkavereilta. Kyselyn teettäneen kustantamo Wonderblyn mukaan 27 prosenttia lahjansaajista reagoi tylsään lahjaan ystävällisesti ja 17 prosenttia teeskentelee olevansa lahjasta iloinen. Sen sijaan peräti 21 prosenttia on jopa riidellyt rakkaansa kanssa kauhean lahjan takia.

Mitä sitten huonoille lahjoille tehdään? Osa lahjoittaa hyväntekeväisyyteen, osa hylkää kaapin perukoille ja toiset panevat vahingon kiertämään ja antavat lahjan eteenpäin. Huonoimmat lahjat top 10.

1. Surkeat romanttiset novellit2. Dieetti3. Auton käsikirja4. Saippua5. Lasten lelu6. Kalvosinnapit7. Solmio8. Nenäliinat9. Partavesi10. Elokuvat, jotka olet jo nähnyt