Mysteerihaju piinaa kaupungin asukkaita – verrattu palavaan kumiin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kansasin osavaltiossa Yhdysvalloissa sijaitsevassa kaupungissa haisee. Wichitan asukkaita on piinannut outo lemu, jonka alkuperää paikalliset viranomaiset eivät ole onnistuneet selvittämään. Viranomaiset kuitenkin vakuuttavat, ettei hajusta ole vaaraa.

Wichitan asukkaat ovat kuvailleet hajun muistuttavan palavaa autonrengasta. Hajun on kuvailtu muistuttavan myös polttoainetta. The Wichita Eagle -lehden mukaan osa asukkaista on jopa kuvaillut hajun aiheuttaneen fyysistä pahoinvointia, päänsärkyä ja polttavaa tunnetta nenässä.

Wichitan kaupungin tiedotteen mukaan ongelmaa on tutkittu, toistaiseksi tuloksetta. Kaupungissa tai lähialueilla ei tiedetä tapahtuneen hajun mahdollisesti aiheuttaneita onnettomuuksia. Myöskään kaupungin ilmanlaadussa ei ole ollut moitteita.

– Mikäli hajun lähde löytyy, aloittaa kaupunki tarpeen tullen asianmukaiset toimenpiteet, Wichitan kaupungin tiedottaja kertoi paikallismedialle.