Tutkimus vahvisti: Syksyllä käperrytään sohvannurkkaan syömään suklaata villasukat jalassa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Syksyllä valon määrä vähenee entisestään ja ihmiset viettävät vapaapäivinä yhä enemmän aikaa kotosalla. Fazerin toteuttaman kyselyn mukaan suomalaisten lempipaikka löytyy sohvannurkasta. Kotoiluhetkiin kuuluvat oma rauha, villasukat ja tietysti suklaa.

Sohvalla saatetaan lukea kirjaa, kuunnella musiikkia tai katsella elokuvaa. Kyselyn mukaan lähes puolet uskoo suomalaisten tarvitsevan vielä enemmän kotoiluhetkiä elämäänsä. Tutkimuksen mukaan 75 prosenttia suomalaisista kokee pimeän vuodenajan hyväksi ajankohdaksi ladata akkuja kotoilemalla.

Vauhdikkaiden kesäkuukausien jälkeen kaivataan hengähdystaukoa. Kyse ei ole laiskottelusta, vaan se mielletään suomalaisten keskuudessa yleisesti hyväksytyksi, positiiviseksi asiaksi, josta on tilaisuuden tullessa lupa nauttia.

– Nyt tehdyssä tutkimuksessakin suuri osa vastaajista kertoo nauttivansa siitä tunteesta, kun saa jäädä syksyn tullen kotiin nauttimaan esimerkiksi hyvästä kirjasta tai suklaalevystä. Nykyajan hektisessä maailmassa on tärkeää kokea, että joskus saa vain olla, Fazerin viestintäjohtaja Liisa Eerola toteaa.