Lintsin Valokarnevaali on perinteinen syystapahtuma – kiehtovia tulitaiteilijoita illan pimeydessä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Linnanmäen perinteinen Valokarnevaali valaisee jälleen Helsingissö sijaitsevan huvipuiston syyslomaviikkojen aikana. Valokarnevaalin ohjelmatarjontaa on kehitetty vuosien saatossa ja terassiravintola Keitaalla nähtävien keikkojen lisäksi huvipuistossa järjestetään erilaisia ohjelmanumeroita.

Huvilaitteiden lisäksi voi nauttia livemusiikista, sirkuksesta, tanssista sekä erilaisista valo- sekä tuliesityksistä. Esimerkiksi valaistu polkuauto kiertää ympäri puistoa ja kyyditsee mukanaan sirkusryhmä TIPTOP Walkersia. Tulitaiteilija Primal Flame ottaa viikonloppuiltojen hämärtyessä liekit hallintaansa ja loihtii puistossa näyttävät tulishowt.

Linnanmäen iik!week-kauhufestivaaleilla suuren suosion saavuttanut kauhukohde Motelli on avoinna myös Valokarnevaalin aikana yli 15-vuotiaille. Linnanmäen huvikausi 2023 huipentuu illalla 22. lokakuuta, jolloin juuri ennen puiston sulkemista Linnanmäen jarrumestarit ajavat yhdessä vielä kauden viimeisen Vuoristorata-ajelun valaistulla radalla torvet soiden.