Lentoyhtiö kehitti uuden kahvilaadun – maistuu paremmalta yläilmoissa

Lifestyle Matkailu Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ruoat ja juomat maistuvat lentokoneessa erilaiselta kuin maassa nautittuna. Tämä johtuu muun muassa kuivasta ilmasta, korkeuden vaihteluista, ruokien käsittelymenetekmistä ja alhaisesta ilmanpaineesta. Nyt Alaska Airlines kertoo kehitelleensä kahvin, joka on luotu lentokoneessa nautittavaksi.

Alaska Airlines on tiedottanut luoneensa yhteistyössä Stumptown Coffee -kahvimerkin kanssa uuden erikoissekoituksen, joka kestää korkeuden aiheuttamia vaikutuksia makuaistissa. Alaska Airlines uskaltaa jopa väittää, että kahvi maistuu itseasiassa paremmalta lennon aikana yläilmoissa nautittuna kuin maassa.

Kahvia on People-sivuston mukaan kehitelty vuodesta 2022 lähtien. Stumptown on nyt onnistunut luomaan taivaallisen lentoon sopivan kahvisekoituksen, jossa on keskitytty puhtaaseen ja makeaan perustaan. Kahvissa on myös sopivasti paahteisuutta, joka tasoittaa sen hapokkuutta ja tuo tarpeeksi täyteläisyyttä miellyttääkseen useampien ihmisten makuaistia.

Alaska Airlines testasi kahvista 20 erilaista versiota sokkotesteissä niin maalla kuin lennoillakin. Lopulta täydellinen kahvisekoitus löytyi ja lähti laajempaan tuotantoon. Uuden Stumptown-yhteistyön alettua lentoyhtiön vanha yhteistyö Starbucks-kahvimerkin kanssa tuli päätökseensä.