Google paljasti haetuimmat halloween-asut – kesän elokuvahitti näkyy

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Halloween lähestyy, mikä näkyy naamiaisuja ja niiden valmistamiseen liittyviä välineitä myyvissä liikkeissä. Nyt Google on listannut vuoden 2023 haetuimmat halloween-asut ja asuideat Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltojen googlatuin asu on tänä vuonna Barbie. Hahmo on pinnalla heinäkuussa ensi-iltansa saaneen ja maailmanlaajuiseksi ilmiöksi nousseeb Barbie-elokuvan ansiosta. Listan muilla kärkisijoilla ovat prinsessa, Spider-Man, noita, haltia, Wednesday Addams, dinosaurus, cowboy, ninja ja pupu.

Barbie on kärkisijalla myös pariskuntien yhteisten asujen kategoriassa. Käripäähän nousivat myös Mario ja Luigi, rikollispariskunta Bonnie ja Clyde, Cosmo ja Wanda sekä Lilo ja Stitch. Perheiden yhteisten halloween-puvuista haetuimpia olivat Addams Family, Toy Story, Mario, Kiviset ja Soraset sekä Monsterit Oy.

Vauvojen halloween-asuista kärkeen nousivat Toy Storyn Slinky-koira, Kivisten ja Sorasten Siru ja Bam-Bam, murhanukke Chucky sekä Barbie. Koirien halloween-asuista googlatuimpia ovat olleet Chucky, hämähäkki, lehmä, Scooby Doo ja Stich.