Vakava varoitus Suomessa myydystä lasertähtäimestä – voi aiheuttaa pysyvän vamman

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Airsoft-harrastajille suunnatusta lasertähtäimestä on paljastunut turvallisuusriski. Laserin teho on osoittautunut niin voimakkaaksi, että se voi aiheuttaa pysyvän vamman. Asiasta kerrottiin Tukesin ylläpitämällä Vaaralliset tuotteet -sivustolla.

Elementin AN/PEQ-15 -lasertähtäin voi Säitelyturvakeskuksen (STUK) mukaan vaurioittaa silmää pysyvästi. Lasertähtäintä on myyty Airsoft-tarvikkeisiin erikoistuneen Atom Airsoftin toimesta. Yritys on lopettanut vapaaehtoisesti tuotteen myynnin Säteilyturvakeskuksen yhteydenoton jälkeen.

STUK neuvoo poistamaan tuotteen käytöstä välittömästi. Atom Airsoft on pyytänyt kuluttajia ja muita loppukäyttäjiä palauttamaan tuotteen. Lisätietoa toimintaohjeista, tuotteen aiheuttamasta vaarasta ja jälleenmyyntipaikoista saa yritykseltä.