BMW ja Audi kyseenalaisten tilastojen kärjessä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vakuutusyhtiö Pop Vakuutus kertoo BMW ja Audi -merkkisten autojen olevan ikävien tilastojen kärjessä. Tiedot perustuvat Pop Vakuutuksen voimaanastuneista sopimuksista vuosilta 2018-2022 ja kyseisille sopimuksille sattuneista vahingoista.

Audin ja BMW:n omistajien kerrotaan joutuvan turvautumaan hinausautoon keskimääräistä useammin. BMW-merkkiset autot joutuvat tiedotteen mukaan hinattavaksi lähes 60 prosenttia useammin muihin merkkeihin verrattuna.

Kolarivahinkoja tapahtuu molemmille merkeille yli 20 prosenttia muita automerkkejä enemmän. Keskinäisessä vertailussa vahinkojen määrät ovat lähes samalla tasolla. Molempiin automerkkeihin kohdistetaan myös ilkivaltaa keskimääräistä enemmän.

BMW-merkin autoja varastetaan vakuutusyhtiön mukaan lähes 80 prosenttia enemmän kuin muita merkkejä sopimuskannassa. Audeja puolestaan varastetaan lähes yhtä paljon kuin koko Pop vakuutuksen sopimuskannan autoja keskimäärin.

BMW ja Audi -kuljettajille vaikuttaa sattuvan myös enemmän vaaratilanteita eläinten kanssa. Tilastojen perusteella BMW-merkkisille autoille tapahtuu jopa 30 prosenttia enemmän eläintörmäysvahinkoja kuin muille automerkeille keskimäärin. Myös Audeille sattuu keskimääräistä enemmän eläinvahinkoja, mutta niiden määrät jäävät BMW-merkin autoista taakse lähes 15 prosenttia.