Janni Hussin ja Lauri Joonan ralliturmalla ikävät seuraukset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen miten julkkiskaunotar ja rallikartturi Janni Hussi ja kuljettaja Lauri Joona joutuivat rajuun onnettomuuteen rallipätkällä Espanjassa. Ajovirheen vuoksi auto ajautui tieltä ja sai merkittäviä vaurioita. Janni ja Lauri selvisivät lähes säikähdyksellä.

Sittemmin selvisi, että Joona loukkasi selkänsä ulosajossa ja he odottavat Espanjassa mahdollisia jatkotoimia. Samalla selvisi, että ensi viikon rallikilpailu jää heidän osaltaan varmuuden vuoksi väliin.

– Koska meidän pääfokus on ensi kaudessa, emme halua riskeerata siihen valmistautumista. Niinpä emme aja ensi viikolla keski-Euroopassa. Tottakai, kun vauhti nousee koko ajan niin mahdollisuudet virheisiin kasvaa ja se on osa lajia. Testeissä on tarkoitus hakea rajat ja kisoissa päästä maaliin ja mahdollisimman nopeasti, Lauri Joona kommentoi.

WRC2-luokka on MM-rallin kakkostaso, jossa ajetaan kaudessa 13 kilpailua. Joonan ja Hussin on tarkoitus ajaa ainakin seitsemän kisaa ja yksi testikisa. Hussin ralliura alkoi toukokuussa 2022, kun ralliautoilija Sami Pajari haastoi hänet kartturikseen yhdeen kilpailuun. Pajari ja Hussi kilpailivat yhdessä Lahti Historic rallyssa elokuussa 2022.

Hussi toimi SM-rallin kaudella 2024 Heikki Kovalaisen kartanlukijana. Hän jättäytyi viime keväänä pois Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmasta keskittyäkseen omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hussi on toiminut myös muun muassa Ennätystehdas ja Big Brother Suomi -ohjelmien juontajana.