Kampaaja yli 50-vuotiaille: 5 syytä miksi hiukset kannattaa leikata lyhyiksi

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Justin Hickox on toiminut kampaajana lähes 20 vuotta ja huomannut muutaman toimivan keinon, joilla ohuet hiukset saadaan nopeasti näyttämään paksummilta ja näyttävämmiltä. Moni vanhempi nainen haluaisi pitää hiuksensa pituudesta kiinni ajatellen, että pitkät hiukset nuorentavat. Huonokuntoisina ne kuitenkin toimivat päin vastoin.

Justin Hickox neuvoo uudella YouTube-videollaan yli 50-vuotiaita naisia leikkaamaan hiuksiaan hieman lyhyempään mittaan. Mies kertoo neuvoonsa muutaman perustelun, joista ensimmäinen on se, että pitkät latvat eivät vanhemmiten pysy paksun ja hyvinvoivan näköisinä vaan näyttävät ohuilta ja kuivilta.

Hickox ei neuvo välttämättä ihmisiä leikkaamaan hiuksiaan suoraan lyhyiksi, mutta niitä kannattaa kuitenkin lyhentää siihen pituuteen, jossa latva on vielä tuuhea ja paksun näköinen. Moni nainen haluaa vanhemmiten hiuksiinsa myös tuuheutta ja rakennetta, mutta siihen tarvittavia tarpeeksi lyhyitä kerrostuksia ei voi leikata pitkiin hiuksiin.

Vanhemmiten myös hiusten rakenne muuttuu kovemmaksi ja pörröisemmäksi ja hiuksista katoaa pehmeys. Ne vaativat enemmän aikaa muotoilun suhteen, minkä vuoksi hieman lyhyempi malli olisi helpompi stailata. Hiusmallin päivittämisellä voi olla monien kohdalla myös nuorentava vaikutus.