Kausivaloja ostetaan taas – myynti kasvoi viime vuodesta

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sähkön hinnan nousu ja pelko sähköpulasta hillitsivät viime vuonna kausivalojen käyttöä. Tänä vuonna kausivalot tekevät kuitenkin jälleen kauppansa, sillä ainakin Prisman myyntidatan perusteella niiden myynti on kasvanut yli 10 prosenttia vuoden 2022 lokakuuhun verrattuna.

– Kaikki merkit viittaavat vahvasti siihen, että palaamme lähelle vuoden 2021 tilannetta myyntien osalta, ja suomalaisten energiatalkoot ainakin kausivalojen osalta ovat ohi, kertoo S-ryhmän raudan ja pihan myyntipäällikkö Marko Väänänen tiedotteessa.

Suomalaiset ostavat kausivaloja jatkuvasti entistä varhaisemmin syksyllä. Ne ovat eriytyneet omaksi jouluvaloista erilliseksi tuoteryhmäkseen. Väänäsen mukaan kausivaloja käytetään lokakuusta helmikuulle asti, ja jouluksi saatetaan lisätä jouluisempia valoja.

Kausivaloja käytetään aiempaa enemmän kodin sisustuselementteinä. Tämän sesongin suurimmaksi hitiksi ovat jnousemassa valoverhot. Myös LED-tuikut ja -ulkokynttilät ovat nostaneet suosiotaan.

– Erilaiset valoverhot ovat vuosi vuoden jälkeen kasvattaneet suosiotaan ja meillä näkyy nyt, että valoverho Bellan myynti on jo tässä vaiheessa noussut seitsenkertaiseksi viime vuoteen nähden, Väänänen kertoo.