Tullin muhkea takavarikko: Vantaalaisessa asunnossa oli 26 kiloa ekstaasia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Tulli takavarikoi lähes 52.000 kappaletta ekstaasina tunnettua huumausaine MDMA:ta sekä noin kolme kiloa hasista kotietsinnässä yksityisasuntoon Vantaalla heinäkuussa 2023. Takavarikoidun huumausaine-erän arvo katukaupassa olisi ollut yli miljoona euroa.

– Takavarikkoon jääneen ja esitutkinnan aikana paljastetun huumausaine-erän suuruus kertoo Suomessa tällä hetkellä toimivien laittomien huumausainemarkkinoiden volyymista. Rikosepäily on koskenut katukauppa-arvoltaan kokonaisuudessaan yli neljän miljoonan euron arvoisen huumausaine-erän maahantuontia, kuljettamista, hallussapitoa, levittämistä ja myyntiä. Esitutkinnan perusteella toiminta on keskittynyt pääasiassa pääkaupunkiseudulle, kertoo tutkinnanjohtaja, tulliylitarkastaja Tuomas Korhonen.

Esitutkinnan perusteella on syytä epäillä, että huumausaine-erä on sisältänyt alkujaan lähes 200.000 ekstaasitablettia sekä noin seitsemän kiloa hasista. Lisäksi rikosepäily on koskenut kymmenien tuhansien Ksalol-tablettien hallussapitoa ja levittämistä. Esitutkinnan aikana paljastettiin myös 70 gramman kokaiinierän myyntiä koskeva törkeä huumausainerikos.