Wu-Tang Clanille oma juhlapäivä New Yorkissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

New Yorkissa juhlistettiin 9. marraskuuta yhtä kaupungin suurimmista musiikkinimistä. New Yorkin pormestari Eric Adams julisti kyseessä olevan virallinen Wu-Tang -päivä. Wu-Tang -päivän osuminen marraskuun 9. päivään ei ole sattumaa. Hiphop -kokoonpanon ensimmäinen albumi Enter the Wu-Tang (36 Chambers) julkaistiin nimittäin 9. marraskuuta vuonna 1993.

Julkaisusta tuli siis tänä vuonna kulunneksi jo 30 vuotta. New Yorkin kuuluisa pilvenpiirtäjä Empire State Building valaistiin juhlapäivän kunniaksi keltamustan sävyillä, eli Wu-Tang Clanin väreillä. Kokoonpano on juhlistanut debyyttilevyään myös konserteilla, joissa kappaleista kuullaan orkesterin säestämiä versioita. Lisäksi albumista julkaistiin juhlaversio Legacy Recordsin toimesta.

Wu-Tang Clan sai alkunsa New Yorkin Staten Islandilla vuonna 1992. Triplaplatinaa myynyt Enter the Wu-Tang (36 Chambers) valittiin keväällä Yhdysvaltojen kongressin kirjastoon.