Poliisi valvoo tehostetusti pikkujoululiikennettä: ”Jos otat, et aja”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pikkujoulusesonki on parhaillaan käynnistymässä. Poliisi tulee tänäkin vuonna tehostamaan rattijuopumusvalvontaa pikkujoulujen aikaan ja erityisesti tulevina viikonloppuina. Puhallusratsiat ajoitetaan ilta- ja yöaikoihin sekä varsinkin viikonloppuisin aamupäiville.

– Jos etukäteen on tiedossa, että pikkujoulussa on tarkoitus juoda alkoholia, niin auto kannattaa jättää kotiin. Tällöin ei tule kiusausta lähteä tapahtumasta pois omalla autolla. Päihteiden kannalta on liikenteeseen vain yksi viesti: jos otat, et aja, kertoo ylikomisario Petri Pahkin Itä-Suomen poliisista tiedotteessa.

Pahkin muistuttaa, että kostean pikkujouluillan jälkeisenä aamuna on syytä harkita julkisten kulkuneuvojen käyttämistä tai lähteä liikenteeseen muutoin kuin autolla. Alkoholia voi olla veressä vielä seuraavana aamuna.

Suomessa jää vuosittain kiinni noin 20 000 rattijuippoa. Poliisin mukaan Eurooppalainen vertailu paljastaa suomalaisten asenteiden rattijuopumusta kohtaan olevan tiukkoja, mutta silti lähes joka kymmenes kuljettaja kertoo lähteneensä ajamaan alkoholia nautittuaan. Rattijuopumus on edelleen merkittävä turvallisuusriski Suomen liikenteessä.