Kyselytutkimus: Suomalaiset kaipaavat enemmän vapaa-aikaa rakkaidensa kanssa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Peräti 77 prosenttia suomalaisista toivoo, että voisi viettää enemmän aikaa rakkaidensa kanssa. Syykin on selvä: He tuntevat olonsa rakastetuksi tärkeiden ihmisten seurassa, eli he ovat onnellisempia ja voivat paremmin. Ilman hellyydenosoituksia ihminen tuntee itsensä yksinäiseksi.

Yksi asia kuitenkin kummastuttaa. Tallink Siljan teettämän kyselyn mukaan ainoastaan hieman yli puolet suomalaisista kertoo rakastavansa läheisiään. ”Minä rakastan sinua”, on lause, mikä kuuluu vain 53 prosentin suusta. Syy on siinä, että suomalaiset ovat liian arkoja tunnustamaan rakkauttaan ääneen.

Rakkauden tunnustaminen on asia, mikä tulisi jokaisen vanhemman sanoa lapsilleen. Silti, 43 prosenttia suomalaisista jättää sanomatta nämä kolme tärkeää sanaa jälkikasvulleen. Kuinka sitten rakkautta osoitetaan? Suomalaiset tekevät enemmän kuin puhuvat. Rakkautta osoitetaan muun muassa teoilla ja lahjoilla.

–Tutkimuksemme osoittaa, että suomalaiset arvostavat konkreettisia tekoja rakkauden eteen. Irtiotto arjesta vaikka risteillen on mainio tapa pitää hengähdystauko arjesta ja viettää kiireetöntä aikaa läheistensä kanssa. Me myös toivomme, että mahdollisimman moni löytäisi lisää tapoja sanoa ”minä rakastan sinua”, Tallink Silja Oy:n viestintäjohtaja Marika Nöjd sanoo.

Sähköiseen kyselyyn vastasi 1.000 henkilöä, jotka ovat 18–75-vuotiaita. Otos edustaa suomalaista aikuisväestöä.