Suomeen odotetaan tänä talvena ennätysmäärä matkailijoita

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomeen on tänä talvena odotettavissa jopa ennätysmäärä ulkonaisia matkailijoita. Business Finlandin mukaan lentovaraukset Suomeen erityisesti Euroopasta ja Yhdysvalloista marras-helmikuulle ovat kasvussa.

Suomen talvimatkailun suosituin kohde on edelleen Lappi. Viime joulu-helmikuussa 62 prosenttia ulkomaisista yöpymisistä rekisteröitiin Lapin ja Kuusamon alueelle. Pääkaupunkiseudulle suuntautui 24 prosenttia talven yöpymisistä, rannikko-saariston ja Järvi-Suomen alueille kummallekin 7 prosenttia.

Suomi on profiloitunut muita pohjoismaita enemmän talvimatkailukohteeksi. Lapin saavutettavuus on tiedotteen mukaan tänä vuonna aikaisempaa parempi. Yhä useampi eurooppalainen lentoyhtiö on ottanut Lapin kohteita mukaan talvikuukausien reittilentotarjontaansa.

Lentovarausten lisääntyminen on näkynyt vahvana myös Helsingissä. Varausten määrä on ylittänyt vuoden 2019 tason. Myös Ouluun suuntautuva ulkomainen matkustus vaikuttaa olevan kasvussa, vaikka varausmäärät jäävät Lapin kohteita pienemmiksi.