Hämeenlinnalaiset teinitytöt yrittivät varastaa pyjamapöksyjä – poliisiasiahan siitä tuli

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Rikosvastuu alkaa 15-vuotiaana. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että alle mopoikäinen pääsisi pälkähästä esimerkiksi toisen omaisuutta pölliessään, eli anastaessaan. Poliisi kertoo esimerkkinä äskettäin Hämeenlinnassa Hämeensaarentiellä sijaitsevassa tavaratalossa kiinni jääneet teinitytöt.

– Poliisi otti kiinni kaksi alle 15-vuotiasta tyttöä, jotka olivat kumpikin yrittäneet anastaa pyjamahousuja, Hämeen poliisi kertoo.

Tytöt laittoivat housut reppuihinsa ja yrittivät poistua kassalinjan ohi maksamatta tuotteita. Vartija kuitenkin kiinniotti tytöt ja ilmoitti asiasta poliisille. Poliisi jatkaa asian selvittelyä yhdessä lastensuojelun sekä tyttöjen huoltajien kanssa. Pyjamahousujen arvoa ei ole kerrottu.