Veneet varkaiden kohteena myös talvella – iskivät jo Siuntiossa ja Espoossa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Länsi-Uudenmaan poliisin tietoon tuli viime viikolla useita varkauksia, joiden kohteena ovat olleet talvisäilytyksessä olleet veneet. Veneiden perämoottorin ja perävetolaitteiden osat sekä itse koneet ovat päättyneet pitkäkyntisten matkaan. Tarkkoja päiviä varkauksiin ei välttämättä tiedetä.

– Espoon Suomenojalla säilytyksessä olleista veneistä on viety esimerkiksi perämoottorin perä, siihen liittyvä vaihteisto, potkuri sekä perävetolaitteet. Varkaudet ovat todennäköisesti tapahtuneet 15.−18. marraskuuta välisenä aikana, poliisi kertoo ja jatkaa:

– Veneet kiinnostivat varkaita myös Siuntiossa. Poliisi tutkii törkeänä varkautena tapausta, jossa veneliikkeen pihalla säilytyksessä olleista kolmesta veneestä oli anastettu perävetolaitteet. Tämä varkaus tehtiin ensitietojen perusteella lauantaina 12. marraskuuta.

Mahdolliset havainnot varkauksiin liittyen voi toimittaa poliisille sähköpostitse osoitteeseen: vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai vastaajaan puhelinnumerossa 0295 413 031.

– Näiden osien hinta liikkuu jopa useissa tuhansissa euroissa. Poliisi suositteleekin, että veneiden omistajat huolehtivat veneistä myös talvisäilytyskaudella. Niin veneiden omistajat kuin sivulliset voivat myös tarvittaessa ilmoittaa hätäkeskukseen talvisäilytyspaikkojen yhteydessä tapahtuvasta epäilyttävästä toiminnasta.