Joutsenen pelättiin jäätyneen kiinni Euralla – lähtikin lentoon pelastuslaitoksen saavuttua

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pelastuslaitos sai keskiviikkona eläimen pelastustehtävän Euralla. Paikan päällä kuitenkin ilmeni, ettei hälytyksen kohteena olleella joutsenella ollut todellisuudessa mitään hätää.

Satakunnan pelastuslaitoksen mukaan sivullinen oli nähnyt kiikareillaan joutsenen tulvaveden täyttämällä pellolla. Hän pelkäsi linnun olleen kiinni jäässä. Silminnäkijä soitti asiasta hätäkeskukseen.

Pelastuslaitoksen saavuttua paikalle joutsen lähtikin lentoon. Eläinvahinkoa ei siis tapahtunut. Päivystävä palomestari Jari Eno muistutti tapauksesta uutisoineelle Satakunnan kansalle, että vastaavissa tilanteissa kannattaa tarkkailla tilannetta ennen avun kutsumista paikalle.

Eno kehottaa esimerkiksi pitämään hieman ääntä ja katsomaan, miten lintu reagoi. Hänen mukaansa pelastuslaitokset saavat talven tullen ilmoituksia jaloistaan jäätyneistä joutsenista silloinkin, kun linnuilla ei ole todellisuudessa mitään hätää.