Muista turvavälit liikenteessä – tästä rapsahti autoilijalle 10 päiväsakkoa

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Liikenteessä on syytä muistaa pitää riittävän suuri turvaväli edellä ajavaan. Tarpeettomien vaaratilanteiden aiheuttamisen lisäksi riskinä voi olla tuntuvien sakkojen saaminen, kuten eräälle kuljettajalle kävi Helsingissä.

Ylikomisario ja Helsingin poliisin liikennevalvontatoiminnon johtaja Dennis Pasterstein jakoi videon tilanteesta, jossa pakettiauton kuljettaja ei pitänyt riittävää turvaväliä. Hän ajoi Tukholmankadulla lähes kiinni edellä kulkeneessa autossa. Pasterstein muistutti sosiaalisessa mediassa turvavälin oltava riittävä myös taajamaliikenteessä.

– Raportti kentältä: Ei pitänyt riittävää etäisyyttä edellä kulkeneeseen henkilöautoon ainakaan 100 metrin matkalla. 10 päiväsakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, Pasterstein kirjoitti X-palvelussa.