Myrkkykäärme pelastettiin energiajuomatölkistä: ”Joka pirun vuosi…”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australiassa on oma käärmeenkäsittelijöiden ammattikuntansa saarivaltion monenkirjavan matelijakannan vuoksi. Käärmeensieppaajien tehtävänä ei ole ainoastaan poistaa käärmeitä kodeista, vaan myös auttaa luonnossa pulassa olevia matelijoita.

Snake Catcher Tasmania -yritys hälytettiin taannoin myrkyllisen alankokuparipääkäärmeen apuun. Käärme oli tunkenut päänsä tyhjään energiajuomatölkkiin, eikä saanut sitä pois omin avuin.

Käärmeenkäsittelijänä työskentelevän Olivia Dykstran mukaan kuparipääkäärmeet eivät voi peruuttaa niiden yhteen suuntaan menevien suomujen vuoksi. Dykstra onnistui irrottamaan tölkin käärmeen pään ympäriltä turvallisesti.

– Joka pirun vuosi! Olkaa kilttejä, älkää heitelkö tölkkejänne, Snake Catcher Tasmanian Facebook-julkaisussa kerrottiin.