Kingston Wall -muusikot Helsingin Jäähallissa juhlakeikalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen rockyhtye Kingston Wall soitti viimeisen julkisen keikkansa 5. joulukuuta 1994 Helsingin Lepakossa. Yhtyeen tarina päättyi lopullisesti seuraavana vuonna laulajakitaristi Petri Wallin kuolemaan.

Kingston Wallin basisti Jukka Jylli ja rumpali Sami ”Kuoppis” Kuoppamäki herättävät yhtyeen musiikin henkiin juhlakonsertin merkeissä. JJylli & Kuoppis – Music of Kingston Wall -konsertti järjestetään Helsingin Jäähallissa 5. joulukuuta 2024, jolloin yhtyeen viimeisestä keikasta tulee kuluneeksi tasan 30 vuotta.

Jyllin ja Kuoppiksen lisäksi lavalle nousevat Jesper Anastasiadis (laulu, kitara ja perkussiot), Juhani Grönroos (kitara), Esa Holopainen (kitara) ja Mikko Von Hertzen (laulu, kitara ja perkussiot). Illan aikana kuullaan kappaleita koko Kingston Wallin tuotannosta.

Ennen juhlakeikkaa kokoonpano nähdään myös festivaalilavoilla. Festivaalikeikat ovat kestoltaan juhlakeikkaa lyhyempiä. Kokoonpano esiintyy Turun Kesärauhassa, Joensuun Ilosaarirockissa, Kuopiorockissa ja Helsingin Jytäkesä Go-Go:ssa.

JJylli & Kuoppis – Music of Kingston Wall -juhlakonsertin liput tulevat myyntiin tiistaina 5. joulukuuta 2023. Samana päivänä Youtubessa julkaistaan vuonna 1993 Tampereen YO-talolla kuvattu Kingston Wall -keikka restauroituna.