Kortiton rattijuoppo kiinni Helsingissä – renkaat hirvittivät kokenutta poliisiakin

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Talvi on saapunut koko maahan, minkä vuoksi auton alla pitäisi olla jo vuodenaikaan soveltuvat renkaat. Helsingissä pysäytettiin taannoin kuljettaja, jonka auton renkaat herättivät toden teolla järkytystä poliisissa.

Ylikomisario Dennis Pasterstein kertoi X-somepalvelussa kollegansa pysäyttämän kuljettajan ajelleen ilman korttia, puhaltaneen reilusti yli kahden promillen lukeman alkometriin ja antaneen positiivisen huumetestin. Lisäksi autossa oli kesärenkaat, jotka olivat kaiken kukkuraksi kuluneet lähes täysi sileiksi.

– Päivitimme tietoja kollegan kanssa aamukahvilla. Pyysin olemaan varovainen kentällä ja pomimaan kesärenkaat sivuun, Helsingin poliisin likkennevalvontatoiminnon johtajana työskentelevä Pasterstein kirjoitti.

– Nyt tuli viesti kentältä: Pysäytin illalla auton, kortiton. Alkometriin reilusti yli 2 promillea+pos. huumetesti. Mutta ne renkaat joista oli aamulla puhetta…, Pasterstein jatkoi renkaiden kunnon paljastaneen otoksen kuvatekstissä.