Sinihomejuusto-olut markkinoille – panimo ja meijeri yhdistivät voimansa

Ruoka · Tim Isokivi

Käsityöläispanimoiden yleistyttyä markkinoille on ilmestynyt epätavallisiakin oluita. Nyt Yhdysvaltojen Oregonissa toimiva Rogue Creamery -meijeri ja Crux Fermentation Project -panimo ovat lanseeranneet yhdessä sinihomejuusto-oluen.

Lambic-tyylisen Coolship Beer No. 6 -oluen panemisessa on käytetty Rogue Riverin sinihomejuustoa. Sitä on kypsytetty tammitynnyreissä lähes kahden vuoden ajan. Idean kerrotaan herättäneen aluksi epäilyksiä panimolla ja jopa suurimmissa sinihomejuuston ystävissä.

– Kun kerroin panimon työntekijöille mitä olemme tekemässä, he vain nauroivat. He olivat sitä mieltä, ettei tämä ikinä toimi, Crux Fermentation Projectin perustaja Larry Sidor kuvaili paikallismedialle.

Sinihomejuusto-oluesta tuli kuitenkin yritysten omistajien mukaan maukasta juomaa. UPI-uutissivuston mukaan makua kuvaillaan vivahteikkaaksi, mutta ei liian juustoiseksi eikä voimakkaaksi. Olutta tullaan myymään ainakin panimon Crux Pub -ravintolassa ja meijerin myymälässä Portlandissa.