Mahdoton tapahtui: Venäläinen matkusti Tanskasta Yhdysvaltoihin ilman lentolippua, passia ja viisumia

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa tutkitaan erikoista salamatkustustapausta. Venäläisen Sergei Vladimirovich Ochigavan epäillään ABC News -uutissivuston mukaan matkustaneen Tanskan Kööpenhaminasta Los Angelesiin ilman lentolippua, passia ja viisumia.

Ochigava saapui Los Angelesin kansainväliselle lentoasemalle 4. marraskuuta Scandinavian Airlinesin lennolla SK 931. Tullivirkailijoille selvisi, ettei hän ollut mukana lennon matkustajaluettelossa. Viranomaisten mukaan mies antoi kuulustelijoilleen virheellistä tietoa ja väitti unohtaneensa Yhdysvaltojen passinsa lentokoneeseen.

Ochigavan kerrotaan vaihtaneen lennolla paikkaansa, syöneen tarjoiltuja aterioita ja yrittäneen syödä henkilökunnalle kuulunutta suklaata. Viranomaiset löysivät miehen matkatavaroista vain passin ja israelilaisen henkilöllisyyskortin osia. Taloustieteen ja markkinoinnin tohtoriksi itseään tituleeranneen miehen nimeä ei löytynyt viranomaisten tietokannoista.

Ochigava väitti viranomaisille olleensa hämmennyksissä, sillä hän ei ollut nukkunut kolmeen vuorokauteen. Mies kertoi unohtaneensa, kuinka oli päässyt lentokoneeseen ilman tarvittavia asiakirjoja. Hän ei myöskään omien sanojensa mukaan muistanut, mitä hän oli tehnyt Kööpenhaminassa.