Nuori teki perättömän pommiuhkauksen Jyväskylässä – tuli hänelle kalliiksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Perättömien uhkausten tekeminen voi tulla erittäin kalliiksi. Tämän sai huomata eräs nuori Jyväskylässä tehtyään pommiuhkauksen paikalliseen kouluun.

Poliisi sai 23. syyskuuta tehtävän Jyväskylän Viitaniemellä sijaitsevaan oppilaitokseen, johon oli edellisenä yönä kohdistettu pommiuhkaus verkon keskustelupalstalla. Koulun ruokalassa oli noin 300 osallistujan juhlatilaisuus, ja paikalle saapui useita poliisipartioita. Poliisi ei kuitenkaan löytänyt koulun tiloista räjähteitä.

Poliisi selvitti esitutkinnassa uhkauksen tekijän henkilöllisyyden. 18-vuotias nuori kertoi uhkauksen tekemisen olleen äkillinen päähänpisto, jota hän jälkikäteen katui. Nuorta epäillään perättömästä vaarailmoituksesta.

Sekä koululle että poliisille aiheutui perättömästä pommiuhkauksesta suuret kulut. Korvausvaatimuksia kertyy poliisin mukaan kaiken kaikkiaan yli 3 000 euroa. Tapauksen esitutkinta on valmis ja asia siirtyy syyttäjälle.

– Poliisi suhtautuu tällaisiin uhkauksiin aina vakavasti. Tällaisilla asioilla ei voi leikkiä. Poliisi saa kyllä pääsääntöisesti selville anonyyminäkin jätettyjen uhkausten lähettäjät, kertoo Sisä-Suomen poliisin tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Paavo Ritari.