Quentin Tarantino paljasti miksi hylkäsi Star Trek -elokuvan tekemisen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ohjaaja Quentin Tarantinon uutisoitiin vuonna 2017 suunnittelevan hieman erilaista elokuvaa, kuin mitä häneltä on totuttu näkemään. Hänen oli määrä yhdistää voimansa J.J. Abramsin kanssa ja ohjata uuden Star Trek -elokuvan. Elokuva ei kuitenkaan toteutunut.

Tarantino työsti Star Trek -elokuvan käsikirjoitusta yhdessä kirjoittaja Mark L. Smithin kanssa. Nyt Smith on paljastanut Collider-sivuston haastattelussa, miksi Tarantino ei lopulta ohjannut elokuvaa. Tarantino oli suunnitellut lopettavansa elokuvien tekemisen 10. elokuvansa jälkeen, eikä hän halunnut sen olevan Star Trek.

– Muistan keskustelleemme Tarantinon kanssa ja hän sanoi: ”pystynkö hyväksymään sen, että Star Trek olisi viimeinen elokuvani? Niinkö haluan päättää urani?” Uskon, että hän ei päässyt ikinä siitä ylitse, Smith kertoi.

Smith kertoi pitäneensä itse käsikirjoituksesta ja Tarantinon kehuneen sitä. Star Trek -elokuville epätyypillisesti käsikirjoitus oli väkivaltainen ja sisälsi rajumpia kohtauksia. Vielä tammikuussa 2020 Tarantino uskoi, että elokuva voisi valmistua jonkun muun ohjaamana.

Tarantino työstää parhaillaan The Movie Critic -nimistä elokuvaa. 1970-luvulle sijoittuvan elokuvan on määrä olla ohjaajan viimeinen. Hän on kuitenkin vihjannut ohjaavansa vielä tulevaisuudessa näytelmiä ja tv-sarjoja.