Hiihtolatuja jälleen pilattu – ilmoita poliisille, jos törmäät tällaiseen näkyyn

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hiihtämään lähteneitä on odottanut tyrmistyttävä näky laduilla. Latuja on turmeltu käyttökelvottomaksi moottoriajoneuvoilla, mikä on johtanut kiivaaseen keskusteluun esimerkiksi hiihtoharrastajien someryhmissä.

Poliisin mukaan Länsi-Uudellamaalla on tehty toistaiseksi yksi rikosilmoitus Oittaan ja Karhusuon välisellä kadulla tapahtuneesta vahingonteosta. Hiihtäjä oli havainnut joulukuun alussa ladulla mönkijällä ajaneen kaksikon.

Laduilla luvattomasti ajava ja latuja käyttökelvottomaksi tekevä kuljettaja voi komisario Hannu Kontolan mukaan syyllistyä vahingonteon lisäksi maastoliikennerikkomukseen. Maastossa moottoriajoneuvolla liikkuvan kuljettajan täytyy olla vähintään 15-vuotias ja hänellä on oltava maanomistajan lupa. Espoon kaupunki ei ole antanut tällaiselle lupaa omistamillaan maa-alueilla.

Poliisi pyytää antamaan havainnot latuja pilaavasta tai vaaraa aiheuttavasta ajamisesta saman tien hätänumeroon. Poliisipartio voi mahdollisuksien mukaan saapua paikalle nopeastikin. Poliisilautolla mönkijää ei tosin todennäköisesti lähdetä jahtaamaan pitkin latuja.

– Sen sijaan meillä on käytössämme muita hyviä mahdollisuuksia, joilla voimme reaaliaikaisesti seurata ajoneuvon liikkeitä ja lähestyä sitä sitten oikealla hetkellä, Kontola kertoo.