Suomessa Euroopan toiseksi nopein internet – arvaatko voittajan?

Digi · Tim Isokivi

Suomalaisten ei tarvitse häpeillä internet-yhteyksiensä nopeutta. Vaikka suomalaisilla ei olekaan aivan Euroopan nopeinta nettiä, sijoittui maa tuoreessa vertailussa toiseksi.

BusinessComparison on laatinut Googlen nopeustestin perusteella listan maista, joiden keskimääräinen verkkoyhteys on nopein. Euronews-sivuston mukaan ensimmäiselle sijalle nousi Ruotsi 3,74 sekunnin latausajalla. Suomi on listan toisella sijalla 3,84 sekunnilla.

Jaetulla kolmannella sijalla ovat Tanska ja Latvia, joissa latausaika oli keskimäärin neljä sekuntia. Viidenneksi tuli Liettua 4,14 sekunnilla ja kuudeksi Sveitsi 4,23 sekunnilla. Mobiiliverkon nopeuden kärkimaiden listan ensimmäiset sijat olivat samat kuin pöytäkoneiden tapauksessa. Ruotsissa latausnopeus oli mobiiliverkossa keskimäärin 7,48 sekuntia, Suomessa 7,8 sekuntia.

Listan perusteella Euroopan hitaimmat verkkoyhteydet löytyvät Turkista, joissa latausaika oli keskimäärin 10,22 sekuntia. Raportin mukaan verkon hitaus maassa johtuu 30 vuotta vanhojen kuparikaapeleiden käytöstä. Turkin jälkeen hitaimmat yhteydet löytyvät Bulgariasta, Romaniasta, Kyprokselta ja Puolasta.