Ihotautilääkäri vahvisti: ”Miesten ei tarvitsee vaihtaa kalsareita päivittäin”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Useimmissa perheissä opetetaan jo pienestä pitäen, että alushousut vaihdetaan joka päivä puhtaisiin. Nyt kuitenkin ihoasiantuntijat ovat väittäneet, että erilaisten pöpöjen tartuntariski ei kasva, jos henkilö käyttää samoja alushousuja muutaman päivän ajan. Tosin neuvo koskee vain miehiä.

Intialaisen ClinicSpots-yhtiön ihotautilääkäri tohtori Anju Methil sanoo, että kalsareita ei tarvitse vaihtaa mikäli hikoilu on vähäistä. Jos kuitenkin on aktiivinen ja voi olettaa hikoilua haarovälissä, on kannattavampaa vaihtaa alushousut puhtaisiin päivittäin, eikä jäädä odottelemaan erilaisia bakteeritulehduksia.

Mikäli suosii väljempiä boksereita ja genitaalialueet pääsevät tuulettumaan tarpeeksi, voi samoja kalsareita käyttää useamman päivän putkeen. Samat säännöt eivät päde naisiin bakteerien herkemmän kertymisen vuoksi.

– Vaikka samojen alusvaatteiden käyttäminen useiden päivien ajan ei ole ihanteellista, niin hengittäviä puuvillaboksereita voidaan käyttää kaksi päivää peräjälkeen, jos samalla noudatetaan asianmukaisia hygieniakäytäntöjä, brittiläisen Pall Mall Medicalin yleislääkäri ja lääketieteen johtaja, tohtori Chun Tang lisäsi Daily Mailin mukaan.