Tutkimus paljasti: Miehet panttaavat huonojen uutisten kertomista

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kolmen yliopiston suorittama yhteistutkimus osoitti, että miehet kertovat vähemmän huonoja uutisia kuin naiset. Analyysin mukaan miehet eivät halua kertoa ikäviä asioita, vaan yrittävät olla naisia enemmän positiivisella mielellä. Tutkimukseen osallistui tuhat ihmistä.

Yleisesti ajatellaan, että naiset jakavat tietoa muille enemmän kuin miehet. Uuden tutkimuksen havainnot viittaavat kuitenkin siihen, että sukupuolten väliset erot perustuivat itse asiassa julkistettavan tiedon luonteeseen. On selvinnyt, että molemmat sukupuolet haluavat jakaa ja kertoa asioita yhtä paljon, mutta miehet keskittyvät asioiden sisällössä mielummin positiivisiin seikkoihin.

– Miehillä ja naisilla on samanlainen halu ja todennäköisyys paljastaa positiivista tietoa. Mitä tulee huonoihin uutisiin, niin miehet panttaavat niitä naisia enemmän. Tämä vaikuttaa siten, että miehet saattavat jäädä paitsi negatiivisen tiedon paljastamisen psykologisista eduista, tutkijat Bayes Business Schoolista Lontoosta, Carnegie Mellon Universitystä Pennsylvaniasta ja Bocconi Universitystä Milanosta sanoivat.