Puoli vuotta kateissa ollut Korkeasaaren sateenkaariboa löytyi – Pedro on virkeä ja hyväkuntoinen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Korkeasaaren brasiliansateenkaariboa Pedro katosi yllättäen terraariostaan heinäkuussa. Nyt karkulainen on kuitenkin vihdoin löytynyt hyväkuntoisena. Käärme löytyi Amazonia-talosta tarhansa viereisestä lattiakaivosta.

– Katsoin, että mitäs täällä kaivossa on, jotain oranssia. Sitten huusin ja juoksin hakemaan työkaverin paikalle. Koskaan en ole käärmeen näkemisestä ollut näin iloinen, kertoo eläintenhoitaja Sini Paldan eläintarhan tiedotteessa.

Lievästä laihtumisesta huolimatta käärme oli virkeä ja hyväkuntoinen, joten se on löytänyt ravintoa itselleen. Eläinlääkäri kuitenkin antoi Pedrolle varmuuden vuoksi nesteytystä. Viemäriltä haissut karkulainen pääsi lämpimään kylpyyn ja sai ateriaksi kaksi pakastehiirtä.

Ennen Korkeasaareen muuttamista lemmikkikäärmeenä ollut Pedro ehti olla kadoksissa puoli vuotta. Nykyään 12-vuotias käärme muutti Amazonia-taloon toukokuussa 2023. Matelija liikkuu yöaikaan eikä hakeudu ihmisten seuraan.

Pedro ei todennäköisesti ehtinyt olla lattiakaivossa kauaa, sillä se puhdistetaan kerran viikossa. Lattiakaivosta on kokoojaputken kautta pääsy eri puolille Amazonia-taloa. Käärmettä yritettiin etsiä kuvaamalla viemäreitä.

Pedron uskotaan liikkuneen myös viemäreiden ulkopuolella, sillä etsintöjen aikana talosta löytyi kaksi käärmeeseen viittaavaa jälkeä. Aterian noin kuukauden välein tarvitsevalla Pedrolla tiedettiin olevan hyvät edellytykset pärjätä Amazonia-talossa. Siellä on lämpöä, piilopaikkoja sekä luonnonvaraisia hiiriä ja myyriä.